Vår resa med Catch my Love!

Vi köper Catch av Christna o Mats Olsson som ett enmånads gammalt föl. Hennes mamma heter Give me your Love och Catch är hennes andra fölunge. Pappan är Symphonic Hanover och morfar är Pine Chip.

Vi faller direkt för Give me och hennes fölunge men beslutar att också köpa Give mes ettåring Emmy Loulove. Vi transporterar en hel liten familj från västkust till ostkust. Emmy får åka direkt till Kattedals gård tillsammans med Susanne Jansson och Give me och Catch åker med Masse och mig till Roger Gustafsson på Stuteri Gustafsberg. 
Vårt hästägande är helt i sin linda och det här är första gången vi själva kör sto med föl, tror inte att jag andades på hela vägen.... men Give me är en helt underbar häst så resan gick bra.

Jag frågar Roger hur han tycker fölungen ser ut. -Långa ben och hon är rejäl blev svaret och jag vet att jag svarade något i stil med att det är bra för hon är vår blivande stjärna! Kunskap  hur en bra fölunge ska se ut, saknades totalt från vår sida vid den tiden, och valet av Catch är helt baserat på känslor.

Efter en tid när Give me hade blivit dräktig fick mor och barn komma hem, hemma var då Kattedal där vi hyrde in våra fölmärrar. Susanne Jansson var då tränare till våra tävlingshästar. Masse och jag hade hjälp och stöd med det mesta, vi hade ju aldrig haft någon fölunge, men vi lärde oss ganska snabbt.

Vi borstade, lyfte benen och lärde henne stå i kedjor.

I mars 2014 flyttade Catch med oss och fölmärrarna ut till Kaggebo. Det här var stort, nu var det bara att hoppas att vi hade lärt oss tillräckligt under tiden i Kattedal, för att kunna stå på egna ben så mycket så att vi klarade av vardagen med våra hästar. 
Vi kände oss trygga eftersom vi hade våra mentorer i Susanne Jansson och Roger Gustafsson utan deras stöd hade vi aldrig kunnat gjort det vi gör idag!

Vi tränade på så gått det gick, men Catch har hela tiden varit en speciell häst, och vår dåtida förmåga att vara en tydlig ledare var kanske inte den bästa, Ofta ville hon gå lite bakom och rätt som det var kände man ett par hovar i rumpan. Aldrig hårt men lite obehagligt var det.

Sommaren gick och i september var det dags för Catch att köras in. Emma kom och hämtade Catch för att ta med henne upp till Julmyra.
Emma tog över och formade Catch med en något fastare hand än vad vi hade klarat av. Catch fick en fin start med Emma när uppdraget var slutfört och Catch var i vagn kom hon tillbaka till Kattedal. 
Som hästägare är det lätt hänt att man plötsligt har för många hästar och i dom diskutionerna har vi vid flertalet tillfällen fått rådet att behålla Emmy och sälja den lilla. Man ska lita på sina känslor och jag har hela tiden varit fullt övertygad om att Catch är vår STJÄRNA! Vet inte hur många gånger jag har förmeddlat till omvärlden att -Jag tror på Catch! Så glad att hon idag fortfarande är vår häst.

Här på Kattedal kom Tomasz Wiesnewski in i Catch liv som anställd hos Susanne Jansson. Catch började tävla och presterade bra hon blev Månadens häst 2 ggr på Mantorp, en gång i Travronden.
Förra året som treåring vann hon Margaretas tidiga unghästserie för 3 åriga ston. 
Efter Susannes time out flyttade Catch till Fjärdhundra till Tobias J Gustafsson. Som jag har sagt förut så är Catch lite speciell och allt måste vara perfekt som hon vill ha det i sitt huvud. Det spelar ingen roll att vi människor ser att hon har det perfekt när hon inte riktigt är med på noterna. Hon ville inte prestera i loppen och då fick vi tänka om.
Vi bestämde att flytta Catch tillbaka till Östergötland och nu till Mantorp. Till en helt nylicencierad a tränare Tomasz Wiesnewski! Tomasz var nu tillbaka i Catch liv!

Kombon är perfekt, löpglädjen är tillbaka och i skrivande stund har hon återigen blivit månadens häst i februari på Mantorp.
Har samlat på sig lite poäng under tiden på Mantorp och med marginalen på vår sida så kom hon  med i Margaretas tidiga unghästserie för 4 åriga ston!

Stort tack till alla som har bidragit med att dra sitt strå till stacken och fått Catch dit hon är idag. Känner stark glädje inför framtiden med Catch och våra andra hästar!!! 

Fortsätter att berätta att hon blev 2a i Margaretas Lopp och efter det har hon vunnit uttagningen till Breaders Crown semifinal för 4 åriga ston.
Tittar med stolthet på summeringen över hennes intjänande på Svensk travsport 998 800 kr sen hos starde sin karriär!
Just idag den 22/8 2018 är hon på väg till Jägersro och uttagningsloppet till Derby Stoet 2018. Håller tummarna!!!!

Här Catch my Love med sin tränare Tomasz Wiesniwski idag vann hon utagningen till Sto Derbyt 2018!
Hon har nu tjänat in 1 424 300 kr

Våran fina Catch är nu såld till Frankrike och är i träning hos Björn Goop. Vi önskar nya ägaren STORT LYCKA TILL!

Tillagd i varukorgen